maanantaina, lokakuuta 19, 2015

ENNEN KUIN KUOLEN - TOP 10

Aika diippiä. Mut oikeesta paljon vähemmän diippiä ku voisi luulla. Noran blogista sain vähän inspistä tämän postauksen toteuttamiseen, ja tää aihe on ollut mielessä moneen otteeseen viimeaikoina. Mitä mä oikeasti haluan tehdä tällä elämälläni? Mulla on ollut jonkin sortin ikäkriisi siitä lähtien kun täytin 25. Mulla on lapsi, mulla oli ihan valmis perhe ja valmiina menemään naimisiin ja ostamaan talon ja elämä paketissa... ja ohi. Nyt mielessä on jokaisen eronneen ajatukset: mä kuolen yksin hulluna koiranaisena. 

Jos nyt kuitenkin yritetään pysyä positiivisena, niin mulla on vielä reilu 50 vuotta menevää elinaikaa jäljellä. Tästä menneestä eliniästä ei kuitenkaan ole muistikuvia kuin noin puolesta, joten ehkä tässä pari juttua ehtii vielä kokeilemaan. Tässäpä tulee siis lista asioista, joita on pakko kokeilla, oppia tai saada ennen kuin mä lähden tästä maailmasta. 

Mä jätän tästä listasta mun "perushaaveet": omakotitalo, mies, naimisiin, lapsia. Mutta mä aloitan kuitenkin tällä hetkellä oleellisimmasta: 

1. Saada oma koira. 

Tämä kuuluu mun lapsuudenhaaveisiin, mutta silti on tällä hetkellä ehkä päällimmäisenä mielessä. Mä joskun 10-vuoden hujakoilla päätin, että mä haluan oman koiran, sheltin, ja kävin lainaamassa kirjastosta kaikki maailman rotumääritelmät, koulutuskirjat ja muut koirakirjat. Silloin en saanut koiraa, ja tuossa teinivuosilla sitä ei ole itse tullut hankittua vaikka se onkin useasti pyörinyt mielessä. Nyt kun elämä alkaa olla aloillaan, niin koira on noussut erittäin ajankohtaiseksi. Ei ihan vielä, mutta pian. 

2. Hypätä benji-hyppy

Tämä on ollut mun todo-listalla jo pitkään. Samalla kun mietin miten helkatin siistiä, pelkään kuollakseni. Mä tiedän, että tää olisi niin monen pelon voittamista ja onnistumisen iloa, että tää olisi vaan ihan pakko kokea. Adrenaliini-narkkari ilmoittautuu. 

3. Opetella ranskaa

Ranska on mun mielestä ollut aina aivan järjettömän kaunis kieli, ja se on jossain vaiheessa vain ihan pakko opetella. Aloitin jo kerran, mutta kotona opiskelu ei vaan toimi mulla. En pysty keskittymään kotona, kun on liian monta häiriötekijää. Plus haluan opiskella ilman vaanivia katseita. Myös muiden kielien opiskelu on ollut mielessä, mutta tää ranska ehdottomasti päällimmäisenä! 


4. Asua ulkomailla

Kielestä päästääkin sopivasti siihen, että mä haluan ehdottomasti joskus asua ulkomailla. Edes vain väliaikaisesti, tai esimerkiksi osan vuodesta. Löysin joku aika sitten vanhan samanlaisen listan, jonka olen tehnyt vähän laajemmassa ja pikkutarkemmassa mittakaavassa. Sieltä löytyi sama haave: asua Ranskassa. En tiedä miksi Ranska juuri on päätynyt tuolle listalle, mutta ehdottomasti mun yksi suurimmista haaveista on päästä asumaan ulkomailla, joko jonkun pätkän tai esim. osan vuodesta. 

5. Näe maailman 7 ihmettä

Mulla ei ole ikinä ollut tarvetta matkustella ja nähdä maailmaa mahdollisimman paljon. Mä oon ilmeisesti jonkun sortin huono ihminen, mutta mulle riittää se, että mä pääsen mökille pariksi viikkoa kauas kaikesta ja kaikista. Metsään, ulos, luonnon keskelle. Mielellään ilman juoksevaa vettä tai sähköä. Mutta ihan vaan periaatteesta nää maailman 7 ihmettä on muodostuneet mulle sellaiseksi mitkä on nähtävä. Maailma on täynnä ihmeitä, ja joka puolelta löytyisi koettavaa ja ihmeteltävää mielin määrin. Ja ellen nyt satu voittamaan lotossa (vaikken lottoa), niin mä mielummin isken rahani omaan kotiin, itseeni, lapsiini, siihen että mulla on hyvä olla just tässä ja nyt. Mä en halua, että mun täytyy paeta maailman toiselle laidalle nauttiakseni elämästä. Ja sitten taas kärsitään vuosi, että päästään jonnekin turistihelvettiin "lomalle". 

6. Unelma-ammatti - eli tee mitä rakastat

Tää on mulle iso juttu. Työ vie todella ison ajan elämästä, ja mä en halua olla niitä jotka sadattelee kuolinvuoteella tehneensä liikaa töitä. Mä tiedän ihan tasan, että töitä tässä täytyy tehdä, joten miksen tekisi jotain mistä tykkään? Nyt musta tuntuu, että olen oikeassa paikassa, vaikka teenkin kaupanalan töitä. En teidä miksi ajattelen, että esim. toimistohommat olisivat jotenkin "parempia", vaikka olen käynyt toteamassa ettei ne ole mua varten. Mä olen vähän tekevämpi ihminen siinä mielessä. En todellakaan osaa sanoa onko tämä se mitä haluan aina tehdä, mutta tällä hetkellä se näyttää erittäin todennäköiseltä. Kerrankin ei ole töissä fiilis että mitä helvettiä mä teen täällä. :D Ehkä vanhempana viisastuu, mutta ainakin jyskillä on hyvät etenemismahdollisuudet. Tiedä sitten mihin haluan edetä, mutta ainakin teen sitä mistä tykkään!

7. Omavaraisuus

Mä haluaisin joskus olla edes osittain omavarainen. Mä olen aina halunnut, että mä pystyin viljelemaan edes osan siitä mitä me syödään. Kasvattaa perunat, porkkanat, kesävihannekset varsinkin. Olisi myös erittäin jees, jos se tuleva aviomies metsästäisi ja hankkisi myös omat lihat pöytään! Koska minähän en... :D Mä rakastan puutarhanhoitoa, ja voin kuvitella olevani niitä joiden palkkapussi hukkuu puutarhakuvastoihin. Sitten joskus sen omakotitalon kanssa.

8. Unelmien sisustus

Tää lienee mun turhamaisin haaveeni. Mun unelmien sisustus on ihan retuperällä, ja mulla ei ole tarpeeksi taitoa tehdä sellaista mitä haluan. Rakastan valkoista, vaaleaa ja valoisaa sisustusta, mutta samalla himoitsen vähän rustiikkista, maalaisromanttista ilmettä. Haaveilen siitä, että voin oikeesti joku päivä sanoa, ettei mun tarvi enää ostaa yhtään mitään, ja kaikki on valmista. Että sitten vasta vähän piristämään. Mä haluan kauniin kodin, jossa on hyvä ja mukava olla.

9. Oma talo

Tää mun oli ihan pakko lisätä tänne kuitenkin, koska mä olen aina inhonnut asua vuokralla. Olisi sata kertaa järkevämpää ostaa oma, mutta kun pitää olla näin omapäinen, niin haluan tietysti ottaa lainani ilman takaajia. En halua sysätä omaa mokailuani yhtään kenenkään muun niskaan, ja mä en ole kauhean hyvä näiden raha-asioitteni kanssa. Tarkka, mutten tarpeeksi. Melkein ihme että mulla on vielä luottotiedot talllella. :D Mä oon maailman huonoin säästäjä, ja siksi olisi helpointa ottaa se takaaja ja alkaa suoraan maksamaan sitä lainaa eikä ensin säästää tonnitolkulla. Säästyisi monet vuokratkin ja saisi käyttää siihen oman pääoman kartuttamiseen, eikä jonkun toisen. Mun unelmissa on iso valkoinen kivitalo, isot ikkunat ja paljon pihaa. Jossain vähän liian landella mielellään. ;)10. Mielenrauha

Mä en tiedä miksi mun oli hirveän vaikeaa keksiä tää viimeinen kohta, vaikka kun hetkeksi irrotin mielen tästä tietokoneesta ja oikeasti mietin tätä, tää oli ensimmäinen joka tuli mieleen. Mä haluan tehdä rauhan itseni kanssa. Ilman että mun pitää analysoida kaikkea itsessäni jatkuvasti. Tähän ei liity unelmien kroppa tai pitkät hiukset, vaan se että mä ihan oikeasti olen tyytyväinen itseeni juuri näin. Mä en todellakaan ole siinä pisteessä, ja tuo kuulostaa lähinnä huonolta kliseeltä. Mä haluan siihen pisteeseen, ettei mun tarvi laihduttaa, treenata, tai vetää sentin pakkelikerrosta ennen kuin olen tyytyväinen. Mä haluan, että asiat joita teen, teen siksi että mä tykkään niistä, eikä siksi että on pakko. Pitkä matka, mutta ehdottomasti kärkipään tavoiteltava.

Näillä mennään täällä päässä, mitäs teiltä muilta löytyy? 

4 kommenttia:

 1. Hyvä bucketlist! Täytynee tehdä oma tästä inspiroituneena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, pitää kyttäillä! Näitä on kyllä mielenkiintoinen lukea!

   Poista
 2. Tuoltahan löytyi paljonkin samoja juttuja kuin itseltäni. Tuo omavaraisuus oli yksi hyvä, mikä mulle ei tullut mielenkään, mutta mihin haluaisin tähdätä myös itse.
  Ja sun näkemys myös tuosta matkustelusta oli tosi piristävä, naurahdin tuolle turistihelvetille, se oli aika osuva! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä myös mietin sun listaa lukiessa, että melkein voisin kopioida sen.. :D

   Poista