tiistaina, syyskuuta 29, 2015

IHANA SYKSY

Ei voi kyllä ilmoista valittaa! Vaikka välillä tuleekin vettä, niin pääsääntöisesti on ollut yllättävän kuivaa ja aurinkokin kurkkii ihan tasaisin välein. Näillä säillä on ihan mahtavaa käydä ulkona, ja vielä parempi jos saa jonkun koirakaverin mukaan. Mä en oikeastaan viitsi vapaapäivinä juuri meikata, ja allaolevassa vielä tukkakin hätänutturalla, mutta ihana sää! Ja ai vitsi että mä rakastan tota pinkkiä takkia, siitä tulee jo itsessään hyvälle tuulelle! Ai vitsi, saa vuorautua kaikkiin ihaniin takkeihin ja huiveihin, ja lenkillä on aina joko liian kylmä tai kuuma! <3 Hah, aika monta huutomerkkiä, mutta mä tykkään syksystä, oon aina jotenkin ihan täynnä energiaa. Paljon helpompi hengittää.Meillä kävi tosiaan kylässä tämmöinen puolivuotias lappis-kaveri, joka kaivoi meidän lattioilta jokaisen Ellan lelun mitä vastaan tuli, kunnes sai pallon seurakseen. Vaikkei siitäkään kauaa iloa ollut, tulihan siivottua. Nää tämmöiset ei todellakaan helpota koirakuumetta, joka kerta kun tulee koiria vastaan niin fiilis vaan pahenee, että pakko saada oma. Mä olen ajatellut, että se koira pakottaisi sitten viemään lenkille, mutta jotenkin sitä vaan kaipaisi lenkkiseruaa, että saisi lähdettyä. Joka päivä on fiilis että ulos ulos ulos, mutta ei tule lähdettyä kun ei ole seuraa. Ja olisihan se ihanaa saada joku karvapallo kotiinkin pyörimään, ai että! 

Mä en kyllä ylipäätään tiedä miksi koiran hankintaa pitäisi yhtään mitenkään perustella. Mä oon aina joutunut puolustelemaan sitä miksi haluan koiran, vaikkei siinä ole mitään järkeä. Jokainen koiranomistaja tietää ihan tasantarkkaan miksi koira hankitaan. Eikä kellään ole siihen sen parempaa syytä. Kertokaa mulle ihmeessä, jos löytyy joku syy ylitse muiden mikä on ainoa pätevä syy hankkia koira. Syitä on miljoona, ei vaan yhtä, ja tärkein niistä on se kokonaisuus ja ilo minkä koirasta saa. Ei sitä voi kuvailla. Koira on mulle yksi tärkeimmistä jutuista kun katson mun tulevaisuutta kaikkineen, ja kuvittelen millainen se olisi. Koira vaan kuuluu siihen ja sillä hyvä. 


Tuonne facen sheltti-ryhmään liittyminen oli kyllä viimeinen niitti mun koirakuumeelle. Liityin myös japaninpystykorva-ryhmään, koska nehän on myös ihan sairaan söpöjä, mutta kyllä sheltti tulee silti olemaan mun ensimmäinen koira. Ja niitä tulee kyllä jossain vaiheessa olemaan myös useampi. Eh, sit ku mulla on oma talo niin voin kertoo, et niitä on lauma!!

Eniveis, syksyähän mun piti kai hehkuttaa. Joten sanotaan nyt, että kynttilöiden kulutus kasvaa, ja tekisi mieli vaan ostella kaikkia ihania kynttilöitä ympäri kämppää. Suurkuluttaja ilmoittautuu. Tänäänkin aivan ihana ilma, pääsen nauttimaan ulkoilmasta, kun Ella suuntaa satubalettiin tänään. Ihanaa, omaa aikaa ihan yksin. Ulkona, kun aurinko paistaa. Sielu lepää.

Ihanaa syksyä kaikille, nauttikaa näistä ilmoista! 

3 kommenttia:

 1. Tuosta hankinnan perustelusta: varmaankin siksi, kun ihmiset tietää, että siinä on niin iso vaiva ja vastuu. Ja kyllähän sitä monet edelleen ottaa koiran ja yllättyy, että ohoh, eipäs pärjätäkään. Mä oon miettiny, että seuraavaks haluun ottaa jonkun kodinvaihtajakoiran, kun niin niitä on niin kamalasti. Mutta mulla on siis tosiaan 2-vuotias koira itsellä ja näin yksineläjänä voin sanoa, että a) se sitoo ja b) siitä on kamala vaiva, että sinällään en ihmettele, jos joku sitä kummastelee. Mutta mulle agility on ykköslaji ja siihen tarvii koiran, niin sillä mennään :) Ja onhan se tosiaan elämäntapa, mä en kans lähde koskaan yksin kävelemään, kun aina täytyy olla koira mukana. Että kyllä tästä kaikesta vaivasta selviää, vaikka se on myönnettävä, että välillä ottaa aivoon ja lujaa. Ja mä otin kanssa ton aika nopeella päätöksellä, että ei muuta kun omaa hankkimaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mulla on myös lapsi, joten mä uskon tietäväni mitä tarkoittaa sitoutuminen johonkin. :D Enivei, mulla tää on ollut mielessä about 15vuotta, että ei oo ihan hetken mielijohteesta tehty ratkaisukaan. Ja ihan kaikki otta aivoon joskus, valitsi ihan mitä vaan:D

   Poista
 2. Syksy on tosiaan aivan ihanaa aikaa! Täälläkin on kovasti nautittu syksykeleistä ja nuuhkittu raikasta syysilmaa :) Koiran kanssahan sitä tulee ulkoiltua päivittäin useampi tunti, säällä kuin säällä. Nytkin kun meillä pentu talossa ja sekä uudelle tulokkaalle, että vanhemmalle koiralle pitää järjestää omaa aikaa niin kyllä on viime päivät tullu ulkoiltua oikein olan takaa vuorotellen kummankin kanssa ja välillä kaikki yhdessä :D

  VastaaPoista