perjantaina, syyskuuta 04, 2015

HOITOKOIRA

Mun toissaviikkoinen purkaus face-sivulla on tuottanut tulosta, ja meille tuli viime viikolla ihana aikuinen chowchow hoitoon! <3 Rouvan nimi on Molla, ja juoksujen takia sekoittaa kotona olevien kavereinsa päät niin pahasti, että kaikille tekee pieni rauhoittuminen hyvää. Ja mä saan helpotusta mun järkyttävää koirakuumeeseen, toki varmaan jokainen tietää ettei tää todellisuudessa helpota yhtään. Pitäisi ottaa joku ihan sekopää superenerginen huonosti koulutettu nuori, iso koira keskellä talvea tai pahimilla sadekeleillä. Koirakuume katoaisi aika äkkiä. Tai sit ei.


Nyt jo on sen verran ehtinyt pikku-rouvaan tutustua, että osaa jo sanoa, että Molla ei tuu jäämään meille. Tein tuossa yksi päivä vähän pidemmän lenkin Mollan kanssa, ja siinä samalla on aina hyvä miettiä niitä prioriteettejä niin oman elämän kanssa, kuin koiran hankinnassa. Mollahan olisi aivan ihana. Ei tarvi kouluttaa, erittäin lapsiystävällinen, ei juuri lenkillä kiinnostu toisista koirista sen paremmin kuin ihmisistäkään, muttei kyllä sitten kotonakaan. Helppo koira, kaikenkaikkiaan. Mutta ku mä en oo halunnu helppoa koiraa. :D

Mä haluan jonkun joka on ihan sekopäänä vastassa kun mä tuun kotiin. OMGOMGOMGOMG APUAAAA SÄ TULIT JEEEEE!!! Eikä tollai ai sä. Jonkun joka tunkee syliin sohvalla ja nuolee naaman silkasta rakkaudesta. Jonkun jonka voi kouluttaa ihan alusta asti omiin "tarpeisiin" sopivaksi, kun tuo nykyinen ei osaa ees antaa tassua. :DMolla on niin kiltti, että sen uskaltaa noilla metsäpoluilla luovuttaa Ellankin hoiviin hetkeksi. Kunhan saa taottua Ellan päähän, että koiran kanssa ei juosta. Molla tottelee ihan uskomattoman hyvin, ja pysähtyy aina kun Ella vähänkin jarruttaa matkantekoa. Ja samoin hiljentää vauhtia kun pyytää odottamaan. Ellasta on tullut vaan vähän liiankin innokas koiran ulkoiluttaja, ja veti parit protestiraivarit kun ei saanutkaan hihnaa itselleen. Päivällä kotona ollessa Ella löytyy hyvin usein koiraa halailemasta, ja hokemasta mä rakastan sua. 


Molla on meillä vielä (toivottavasti) pari viikkoa, jonka jälkeen hän palaa takaisin landelle. Ollut kyllä aivan mieletön päivien piristys, ja juuri sopiva koira tähän väliin. Yhtään aktiivisempaa koiraa ei varmaan olisi saanut aikataulutettua tähän tilanteeseen, ehkä kun tämä arki uuden työpaikan kanssa alkaa rullaamaan kunnolla. Vaikka mollankin kanssa ehtii hyvin vetämään pari reilun puolen tunnin lenkkiä, välillä pidempäänkin, vaikka tuo olis ihan tyytyväinen noihin korttelin kiertämisiinkin. Hyvä piikki kyllä tullut tuohon puhelimen askelmittariin sen jälkeen kun Molla meille tuli, yli 10 000 askelta tulee täyteen joka päivä ihan heittämällä. :D

Suunnittelin omaa hauvelia ensi kesälle, mutta saa nähdä miten tässä käy, kun ensi kesänä ollaan menossa myös naimisiin. Että tuleeko sitten kuitenkaan siihen vielä sitä koiraa hankittua, vaiko sitten heti sen jälkeen. Katsotaan, tässä on vielä reippaasti aikaa. Niin hääsuunnitteluun kuin koiran hankintaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti