keskiviikkona, kesäkuuta 10, 2015

SMOOTHIERAKKAUTTA

Koska kaikki miettii aina mitä ihmettä sinne smoothieen voi laittaa, niin tässä tulee oikein olan takaa! Nämä ohjeet sisältävät aina perus raaka-aineina vettä ja maustamatonta herajauhetta, ja toisinaan myös kookosöljyä, mikäli tarvii vähän tuhdimpaa ateriaa. En siis mainitse niitä erikseen näihin ohjeisiin, sillä niitä voi käyttää aina. Mikäli haluat pitää sössön maidottomana, jätä hera pois ja lisää se kookosöljy. Tilalla toimii myös mika tahansa muu proteiinijauhe. 

Ohjeet ovat aika helppoja ja yksinkertaisia ja tarvitset näiden toteuttamiseksi vain hyvän tehosekoittimen. Tässä siis mun eniten käytettyä smoothie-ohjeita, toivottavasti näistä on joillekin hyötyä! Ei mitään kovin yllättävää, mutta ehkä jollekin jotain uutta?


Peruskauraa-Smoothie: 

Banaania
Mansikoita n. 1dl
Mustaherukoita 0,5dl
Puolukkaa 1-1,5dl

Tarviiko näiden tekemiseen oikeasti jotain sen tarkempaa ohjetta? Purkkiin ja surisemaan! Puolukka toimii smoothiessa aivan järjettömän hyvin, mikäli olen kylästynyt perus banaani-mansikka pohjiin. Ja on muuten pakasteessa niin pirun halpaa. 

Sitrus-Smoothie: 

2 kiiviä 
Appelsiini
Mansikoita
Mustaherukoita
1/4 osa sitruunaa (hedelmälihoineen!)
Vihersmoothie: 

Avocado
Lehtikaalia 
Kurkkua
Mustaherukoita
(Tippa hunajaa tai banaani)

 
Kirpeämpi-Smoothie:

Puolukkaa
Sitruunaa
Mansikoita
Banaani
Appelsiini
(Tippa hunajaa, jos menee yli!) 
Smoothieissahan on se hyvä puoli, että niihin voit työntää ihan mitä vaan. Käytännössä kaikki maailman kollageenit, msm-jauheet, spiruliinat yms on sopivia, jos vaan makua sietää. Siemeniä voi käyttää, jolloin rasva on jotenkin huomaamattomampana lähteenä, ja smoothie saa kivaa rakennetta. Mä en ihan olen päässyt vielä minnekään eksoottisien hedelmien listalle näiden smoothieiden kanssa, mutta ehkä joku kaunis päivä sitäkin. Ja sitten mun kaikki smoothiet ei ehkä ole punaisia väriltään, mutta mistäs sitä tietää. Mielummin punaista, kuin jotain ruskeaa. :D 

Jaa alle parhaat smoothie-vinkkisi, koska mäkin kyllästyn näihin vielä joku kaunis päivä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti