maanantaina, maaliskuuta 23, 2015

MIKSI LIIKUNNAN JÄLKEEN PALELEE?

Heippahei pitkästä aikaa. Mielessä on vaan pyörinyt miten pitäis taas palata blogin ääreen, mutta nyt on jotenkin tehnyt tää tauko taas todella hyvää. On paljon asiaakin postailtavana, kunhan jaksaisin sen verta istua kotona koneella että saisin kuviakin laitettua. Nyt joudutaan taas pärjäämään insta-matskulla!

Eniveis, mieheni teki eilen puolestani hieman salapoliisitöitä, ja sai selvitettyä pitkään vaivanneen ongelman. Tai no, ainakin se auttoi ensimmäisellä kerralla, täytyy laittaa teoria testiin vielä tänään tankotunnin jälkeen. Mua palelee aina ihan järjettömästi oikeastaan kaiken liikunnan jälkeen. Liikkuessa tulee tottakai kuuma, mutta ihan hetken päästä alkaa järjetön palelu, vaikka olisin jo käynyt suihkussa ja vaatekerrosta olisi päällä enemmänkin. Eilen jumppakuteitten päällä oli collarit, kaksi villapaitaa, säärystimet ja villasukat, ja tutisin sängyssä peiton alla kylmääni.

Mies hetken googleteltuaan ehdotti nestehukan mahdollisuutta. Mun päähänhän se ei käynyt mitenkään järkeen, mutta tottakai se on kokeiltava, jos tähän aika rasittavaan ongelmaan löytyisi ratkaisu. No, ei muuta kuin vajaa litra vettä huiviin suolan kera, ja odottamaan. Ja sehän auttoi! Ei tarvinut kovin kauaa odotella, ja tiiviisti vaan koko ilta suolattua vettä litkimälläpalelu pysyi poissa ja tuli oikein kuumakin siinä iltaa myöten, vaikka olin kaivautunut jo peiton altakin pois. Veden juonti siis selkeästi auttoi minun kohdallani.

Mä olen herkkä palelemaan ihan muutenkin vaan, joten täytynee kokeilla tuota vedenjuontia ihan tässä työpisteellä istuskellessakin. Vaikka liikuttua tulee paljon, tässä ei todellakaan tule vain istuttua näppäimistöä näpytellen. Eli vaikka tuleekin liikuttua ja noustua ylös tasaisin välein, alan silti päivän mittaan palelemaan. Vaikka luulen juovani tarpeeksi, ongelmana voi olla myös suolan puute. Pelkän veden litkiminen huuhtoo turhaan mineraaleja pois kehosta, ja sitä on ihan hyvä korjata vaikka ruususuolalla. Ah, kun muistaisin edes itse ottaa kyseistä mukaan töihin, preppaan huomiseksi!

Elämäni ensimmäinen huulipuna, tästäkin lisää myöhemmin!


Eniveis, mä alan valmistautumaan illan tankotuntikoitokseen, toinen tuntini edessä! On ollut hieman aikataulullisia haasteita, kun suurin osa tunneista alkaa viiden maissa ja pääsen viideltä töistä. Eilen kävin syvävenyttelytunnilla, kun sunnuntain tankotunneilla ei kuulemma ole ollut tarpeeksi osallistujia. Tuon tunnin jälkeen tuli aivan jäätävän kylmä, ja voin kertoa etten enää ikinä pyöräile kotiin venyttelytunnin jälkeen. Lonkakoukistajat oli ihan pikkusen lomalla. :D

Palataan taas jossakin välissä ainakin Mádaran tuotteiden parissa! :)

1 kommentti:

  1. Muakin palelee aina treenien jälkeen ja en ollut kyllä miettinyt nestehukan olevan omalla kohdallani vaihtoehto. Salitreenien jälkeen olen kuvitellut pienen, pari tuntia kestävän palelun johtuvan nimenomaan jälkipoltosta, joka raskaan treenin jälkeen jää päälle :) Tiedä sitten!

    VastaaPoista