maanantaina, helmikuuta 23, 2015

LUONTOA KERROSTALOON TAPETISSA

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Decta Oy:n kanssa.

Olen tässä alkuvuoden aikana kokenut helpoimman ja vaivattomimman tapetointiprojektin ikinä. Vaikka jokin aika on jo tästäkin kulunut, hykerrän tyytyväisyydestä edelleen. Sain aivan mahtavan tilaisuuden tehdä blogiyhteistyötä tapetoinnin merkeissä yhteistyössä Dectan kanssa. Elena Kokkala kävi nimittäin tapetoimassa äitipuoleni T:n luona blogiyhteistyönä erään seinän uusiksi.

Käykää kurkkimassa täältä vanhasta postauksesta hieman lisää faktatietoa Dectasta!


Kyseessä oli uusi asunto, jonka olohuoneessa komeili kaunis Vallilan Sara -tapetti, mustana. Okei, tosi hieno, mutta kun sitä oli kahdessa makkarissa vielä kahdessa eri värissä, ja olohuone kohtuu pimeän oloinen, ei mietintää kauaa vaadittu. Tilalle jotain vaaleampaa, raikkaampaa ja äitipuoleni tuntien jotain luonnonläheistä. Tapettikirjoja selaillessamme tiesin suunnilleen mitä olimme etsimässä, mutta tottakai homma ei ole ihan yksinkertainen. Dectan sivut ovat ihanat, ja aivan mieletöntä päästä näkemään tapetteja ihan niinkuin seinillä, vaikka valokuvia ovatkin. Pinta on niin erilainen, ja saattaa löytää jotain, mitä ei todellakaan olisi välttämättä ajatellut "pienessä" tapettikirjassa. Kurkkaa siis Dectan mallistot, ja kun lempparit on löytyneet, voitte soitella Dectalle ja kysyä mistä voitte kyseisen tuotteen käydä hakemassa. Kätevää, eikö?

Decta Oy on lahtelainen tapettien maahantuoja ja tukkuliike, ja he edustavat saksalaista Marburgin tapettitehdasta. Heidän tapettejaan myyvät rauta- ja sisustusliikkeet kautta maan, mm. K-Rauta, Kodin Terra, Starkki ja Värisilmä -liikkeet ja tuotevalikoima vaihtelee liikkeittäin ja paikkakunnittain. Decta myy tapetit jälleenmyyjien kautta. Ottakaa huomioon, että tämä yllä oleva kuva on otettu illalla, joten kaikkialla säteilee tämän mustan synkkyyden ympärillä.

Lupasin Dectan väelle, että hoitelen vanhan tapetin alta pois, ja tästä alkoi se kaikkein helpoin osuus. Tai no, ainakin toiseksi helpoin osuus. Tapetti lähti seinästä nimittäin kokonaisina paloina, siis täysleveinä ja täyspitkinä. :D Homma oli ohi kymmenessä minuutissa. Siitäkin suurimman osan vei valokuvaus... Mutta tulos oli jo tässä vaiheessa aivan mieletön olohuoneen valoisuuden kannalta! Pimeä nurkka oli poissa, ja tilalla avara, valoisa olohuone. 


Viimeistelyt jätettiin suosiolla sen osaavalle, Elenalle. Listat olivat kiinni seinässä jollain ihme taktiikalla, emmekä saaneet niitä pois millään. Ne siis saivat jäädä. Elena poisti ylimääräiset tapetit ja alkoi laittamaan uutta paikoilleen. Pohja oli onneksi hyvässä kunnossa, ja varmaan uusittu juuri ennen vanhan tapetin laittamista. Tapetin laitto listojen kanssa ei ollut mikään ongelma, tapetti vain  leikattiin listan päälle siististi. 


Homma sujui kuin tanssi, varsinkin kun itse sai vain istua vieressä ja katsella. Ja viihdyttää koiraa. No, omia töitähän tein siinäkin samalla, ja tottakai niinkin tärkeässä roolissa, kuin kuvaamassa. :D  Tällaisen tapetin kohdistus on muuten aika mielenkiintoista... :D Elena sai tapetin kuitenkin aivan mielettömän nopeasti seinään, ja homma oli kokonaisuudessaan ohi muutamassa tunnissa. Mahtavaa työtä!

Tämä tapetti oli jotenkin hämmentävän kaunis tällaisella vähän isommalla pinnalla. Eniten itseäkin miellyttävistä asioista oli kuitenkin sen valoisuus ja yksinkertaisuus. Mustan tapetin syödesä kaikki valo ympäriltään, tämä vaaleampi kaunotar toi olohuoneeseen niin valoa, kuin tilan tuntua. Kuten Elenakin tästä sanoi, ettei valitsisi kotiinsa, mutta nyt isolla pinnalla tämä näyttää todella hyvältä!


Myös minua odottaa kotona vielä toinen tapetointiprojekti, tosin se saa odottaa vielä sitä päätöstä, että muutetaanko tässä johonkin. Minä haluaisin, koska keittiötämme kohtaa minulla on aika synkkä vihasuhde. Olen valmis luopumaan vastaremontoidusta kylppäristämme, kunhan saan ju*****ta edes ihmisen näköisen keittiön. Vihasin tuota asuntoamme joku kun sinne ekan kerran kävelin, mutta silloin oli pakko saada, ja sen piti olla vain väliaikaista. Ja olemme asuneet tässä nyt yli kaksi vuotta. Se on minulle jo ennätys, olen kova muuttamaan. ;) Luulempa kuitenkin, että ihana varastossa odottava tapettimme saa odottaa uutta osoitetta, koska en tohdi jättää sitä tähän nykyiseen murjuun.

Eniveis, äitipuolelleni tämä valittu tapetti oli aika varma valinta, kun se tuli vastaan Dectalla tapettikirjoja selaillessa. Tämä oli heillä juuri laitettu myös vanhaan, myytyyn omakotitaloon, joten tätä oli ehdottomasti saatava myös uuteen asuntoon. Rakkautta herättävä tapetti siis.


Tuhannet kiitokset Dectalle yhteistyöstä, minulla on nyt erittäin onnellinen äitipuoli! <3 Ja samalla minäkin olen enemmän kuin onnellinen, olo on todella etuoikeutettu, kun pystyin tarjoamaan jotain tällaista läheiselle ihmiselle. Superisti kiitoksia Dectalle myös erinomaisesta palvelusta, ja minun pikaisten liikkeitteni hyvästä handlaamisesta! :D Ja hei, Elena tekee tapetointeja myös yksityisille, joten jos tapetti löytyy, muttei tekijää, löydät hänen yhteystietonsa täältä!

Etten ala toistamaan liikaa itseäni, mikäli olet kiinnostunut selaamaan Dectan ihania tapetteja, suuntaa heidän nettisivuilleen! Siinä vanhassa postauksessa on myös muutamia tapetteja kuvattuna, ja ohjeet miten pääset niihin käsiksi!

https://www.facebook.com/decta.fi?fref=ts 
Tykkää myös facebookissa! 


psssst. Muista käydä tykkäämässä myös mun blogin facesta, niin pysyt kartalla menosta ja mieningistä! Stay tuned!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti