maanantaina, tammikuuta 19, 2015

TEETÄ, VOITA JA SYMPATIAA

Heippa taas pitkästä aikaa! Kiireiden ja kipeilyjen keskellä onkin hyvä perehtyä vähän tähän parempaan hyvinvointiin, eikö? Aloitin eilen (hehheh) maidottoman ruokavalion, jotta pääsisin edes joskus eroon tästä räkätaudista ja limaisuudesta. Maitohan lisää limaisuutta, ja voi siis pitää yllä tätä flunssakierrettä. Tämä meinasi siis sitä, että bulletproof-kahvini sai väistyä, koska sitähän en ilman herajauhoa juo. Kahvi on pahaa. Onneksi tätä voi vetää myös tee-versiona! Vanha postaukseni aiheesta täällä, ja seuraavaksi luvassa vähän päivitetympää settiä! 


Oleellisena osana koko tätä bulletproof-systeemiä on nimittäin voi. Ja voitahan ei lasketa maitotuotteeksi, koska siinä on vain maidon rasva, ei sen (haitallisia) proteiineja. Kertoo mieheni, the kävelevä ruoka-info. Toinen oleellinen osa on tottakai tuo mct-öljy, joka on kookosöljystä eroteltua. Kiihdyttää aineenvaihduntaa jne. Googlettakaa, suosittelen! Myös youtubesta löytyy videot aiheesta, niitäkin suosittelen. 

Eli homman nimi on seuraava. Tarvitset: 

- 20-80 g Suolatonta luomuvoita
- 1 rkl MCT-öljyä (tai kookosöljyä)
- 4-5 dl Jotain hyvää teetä
- (Hunajaa)


Keitä teevesi ja hauduta noin 4-5dl valmiiksi teeksi. Heitä blenderiin valmis tee, ja perään voi ja mct-öljy. Blendaa huolella, unohda se lusikka. Me käytetään tosin nykyään maidonvaahdotinta, huomattavasti hiljaisempi vehje mutta hoitaa hommansa. Jos ei ihan uppoa, heitä sekaan vähän (luomu) hunajaa.

Eli nyt kun on sulateltu tämä voita kahviin setti, niin mikä hitto tämä voita teehen -systeemi on? Periaatteessa ihan samaa kamaa, mutta ilman niitä maidon haitallisia aineita. Nyt testään tätä, ja jos tämänkään ei toimi, alkaa voin keittely gheeksi. Olis nimittäin tän flunssan lisäksi pari ylimääräistä senttiä selätettävänä. 2,5 viikkoa aikaa Lahden Seudun Yrittäjänaisten 70-vuotisjuhlaan ja iltapuku ei mahdu päälle. Perkele. Katotaan sitten parin viikon päästä joudunko mekko-ostoksille. Voi ei...


Eniveis, tää oli jopa hyvää! Varsinkin tuon hunajan kanssa. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen setti, jos kaipaat kahvitonta energiaa aamuihisi! Ja minähän kaipaan, joten tällä mennään ainakin jonkun aikaa jatkossa. Katsotaan mitä saan aikaan, otin nimittäin viikonloppuna myös mitat itsestäni. Olis nimittäin paree alkaa senttejä tippumaan, alkaa olemaan ikävä vanhoja vaatteita. Eikös maanantai ole aina hyvä päivä aloittaa? Ei, siis mä en ole aloittanut yhtään mitään.

Mahtavaa maanantaita kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti