torstaina, joulukuuta 04, 2014

UUSI TAPETTI KOTIIN

Jossain kohti taisinkin jo vähän vinkkailla, että meidän koti saa pian uutta ilmettä! Sain tilaisuuden käydä valitsemassa tapetit Decta Oy:ltä Lahden seudun yrittäjänaisten liiketilaan Kauppakeskus Triossa, siitä lisää täällä. Haussa kolkkoon liiketilaan oli jotain lämmintä, ja mielessä pyöri jotain pronssista, ja sitähän löytyikin useita kauniita vaihtoehtoja Dectalta. Ei aikaakaan, kun keksin, että voisin käyttää kauniin tapetin jälkeenpäin myös kotiin, koska makuuhuoneemme kaipaa kipeästi uutta tapettia taustaseinälleen. Decta Oy on lahtelainen tapettien maahantuoja ja tukkuliike, ja he edustavat saksalaista Marburgin tapettitehdasta. Heidän tapettejaan myyvät rauta- ja sisustusliikkeet kautta maan, mm. K-Rauta, Kodin Terra, Starkki ja Värisilmä -liikkeet ja tuotevalikoima vaihtelee liikkeittäin ja paikkakunnittain. Dectan omistaja Tiina Jokela esitteli minulle henkilökohtaisesti valikoimia, ja myöhemmin myös minulle ja äitipuolelleni. Tuon ensimmäisen puolentoista tunnin aikana ehdin nähdä niin paljon, mutta silti vielä niin vähän siitä kaikesta, mitä heiltä valikoimista löytyy!

Decta myy tuotteet jälleenmyyjien kautta. Eli jos et jaksa kiertää jokaista kauppaa etsimässä sitä oikeaa, vieraile Dectan nettisivuilla ja tutustu mallistoihin. Ottamalla yhteyttä Dectaan saat tietää tuotteen lähimmän jälleenmyyjän. Suunnittelijoille (ja miksei myös yksityisasiakkaillekin) tila on avoilla tilauksesta.Näyttävimmät tapetit löytyivät ehdottomasti Glööcklerilta, joka on itsekin aika näyttävä persoona. Ja se persoona näkyy näissä tapeteissakin. Nuo ylemmät siipikuvat ovat myös hänen suunnittelemiaan tapetteja, ja sulat ja siivet ja kaikki niihin liittyvä löytyy hänen mallistoistaan. Oleellisena osana Glööcklerin mallistoja ovat myös erilaiset kohokuviot, kuten kruunut, krokotiilit ja strassit! 


Kyllä, krokotiili.Tuo ylläoleva prinsessahuone olisi aivan ihana meidän pikkuprinsessalle, ja Ella topakasti kuvan nähdessään totesikin huoneen olevan hänen.

Tietyisti valikoimista löytyy myös perinteiseen (ja ei niin perinteiseen) suomalaiseen sisustukseen sopivaa mallistoa vaikka millä mitalla, ja tällaisia pieniä mallikokoelmia löytyy useampia, yksi löytyikin jo tuolta ensimmäisenä. Ja annas vaan kun pääsee käsiksi niihin kaikkiin tapettikirjoihin ja mallirulliin, rakastuu pariin malliseinään ja löytääkin uudet tapetit koko asuntoon ja vähän naapurinkin puolelle... 
Tapeteista löytyi myös meidän tulevaisuuden kotiin useampikin erittäin potenttiaalinen vaihtoehto ja ai että miten tällaisen tapettimäärän kanssa on niin valinnanvaikeuksien edessä! Kirjoista löytyi myös tunnelmakuvia, miltä tapetit näyttävät isommalla pinta-alalla. En halunnut päästää tapettirakkauttani ihan valloilleen, koska en halua tehdä tästä asunnosta liian mielestä - tämä kun ei ole oma.

Myös äitipuoleni T:n kanssa oli ihanaa saada niin henkilökohtaista palvelua, kun ketään muuta ei ollut ympärillä pyörimässä, ja edessä kymmeniä tapettikirjoja selailtavana. Sain yhteistyön merkeissä tulla valitsemaan myös T:n kanssa heidän kotiinsa uuden tapetin. He ovat juuri muuttaneet, ja olohuoneen yhden seinän musta tapetti kaipasi vaihtoa. Kun etsitty linja löytyi, lähdettiin hiomaan ja etsimään sitä oikeaa tapettia vanhan tilalle. Se on kuitenkin ihan oma tarinansa, ja siitä postausta myöhemmin! No mikä sinne meidän kotiin sitten päätyi? No sitä ihanaa pronssia, joka on tässä alla olevassa kuvassa vielä Triossa somistamassa Lahden seudun yrittäjänaisten liiketilaa. Mä olen aivan toivottoman rakastunut, enkä malta odottaa, että saan repiä kamalan vanhan vaaleansinisen hirvityksen makkarimme seinältä! Se on ilmeisesti edellisen vuokralaisten laittama, ja huone on ilmeiseseti ollut pienen pojan käytössä. Kaksi vuotta olen sitä katsellut, ja olen todella onnellinen, että pääsen siitä vihdoin eroon. En malta odottaa, että saan tämän ihanuuden tilalle! Siitä projektista kuitenkin tarkempaa postausta erikseen vähän myöhemmin. <3


Postaus on toteutettu yhteistyössä Decta Oy:n kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti