torstaina, joulukuuta 04, 2014

OPERAATIO HIUSTENVÄRJÄYS

Joku tarkkasilmäinen on saattanut bongata, että tukkani on vihdoin ja viimein uudessa kuosissa! Kampaaja-aikani peruuttamisesta johtunut ketutus johti kuin johtikin värjäysoperaatioon kotona. Kovin kummoista lopputulosta en odottanutkaan, koska tiedän, että oma värini istuu päässä kuin synti. Normaalit vaikutusajat ovat todella kaukana, varsinkin kun havitellaan vaaleampaa lopputulosta. Samasta syystä hiukseni myös kellastuvat todella nopeasti, parissa ensimmäisessä pesussa jo. Vain Joicon hopeashampoo ja -hoitoaine ovat olleet tarpeeksi kova setti vaaleiden kutrien ylläpitoon.


Hiukset saivat tosiaan kaksi väripakettia kaverikseen, ja pääsivät operaatioon tuossa ennen Lahden häämessuja. Tästäkin operaatiosta on siis jo jonkin aikaa! Raitoja olisi kyllä tarvinut noin 200x enemmän, mutta eihän tämä oma maltti ja osaaminen ihan niin pitkälle riitä. Halusin pitää myös oman pohjavärin mahdollisimman luonnollisena, joten tein myös mahdollisimman oman sävyisellä värillä raitoja sinne tänne.
Väriksi valitsin ennalta tuntemattoman (aina hyvä veto...) Elea -värin koska se oli ihan hiton halpaa. 6€/paketti, ja hyllystä löytyi täydellisyyttä hipovat sävyt. Todella kylmä vaalea, ja mahdollimman lähellä omaa väriäni oleva tummempi sävy.

Alla lähtötilanne, napattu juuri ennen värjäystä. Aika tasainen massa, reipas (mutta kohtuullisen huomaamaton) tyvikasvu. Vähän eloa ja raitaa kiitos. Minua myös aika rankasti on ärsyttänyt tämä lämpimän sävyinen lähtötilanne, ja myös sitä halusin viede kylmempään suuntaan. Myös oma värini on kylmän sävyinen, tosin hieman punapigmenttinen, ja näinollen erittäin hanakala värjätä juuri tietynlaiseksi.


Pikainen ohje siitä miten raitoja kannattaa lähteä päähän sotkemaan:

- Pidä huoli siitä, että tiedät kumpi väri on kumpi, jos haluat tietynlaisen lopputuloksen. Minä painotin tummempaa raitaa pohjalle alimpiin kerroksiin, ja vaaleampaa raitaa päällimmäisiin kerroksiin. Tietyisti aina vähän sekaisin, mutta pääosin näin.

- Tarvitset hommaan vähintään piikkikamman. Paksu pahvi, värjäyssuti ja -kuppi kuulemma helpottavat hommaa, mutta minä en niitä omista, joten kammalla mentiin. Kampa ei muuten saa olla metallinen, ja minä tiedän sen. Kuvasta huomannee oliko minulla sellainen.

- Keräsin ihan päällimmäiset hiukset ensin nutturalle päälaelle, ja lähdin liikkeelle hieman alempaa. Kammalla erotellaan kerroksesta aina raidoitettava osa, ja koska muita apuväleineitä ole, helpoin tapa on laittaa väriä käteen ja sotkea se nyrkissä raidoitettaviin osuuksiin. Jos sinulla on yhtä sitkeä oma väri, kuin minulla, kannattaa hieman hieroa käsiä yhteen hiukset niiden välissä, jotta väri uppoaa kunnolla hiukseen. Värjätyt osuudet voi huoletta laskea värjäämättömien päälle, värit ei sekoitu keskenäänkään kovin helposti.

- Nosta loput osion hiuksista pois tieltä, ja jatka samaan malliin seuraavassa osiossa. Tosi selvästi selostettu, vinkkejä kuitenkin löytyy ympäri nettiä, ja hommahan on oikeastaan aika helppoa.


Ja tässä tosiaan vielä kertaalleen lopputulosta ihan arkisilla hiuksilla, joita ei ole edes harjattu. Tämän kuvan nappasin tosiaan Trion Laukku Forumissa, maanasalin jälkeen. Eipä ollut harja mukana, mutta föönillä vaan eteenpäin. Nuo kiharakuvat on otettu seuraavana päivänä luonnonvalossa, joten on myös aika lähellä totuutta. Kovin paljon mitään ihmeellistä ei tukassa näy, mutta mä olen kyllä tyytyväinen! Tykkään siitä, että tässä päällä on pari vahvempaa vaaleaa raitaa, jotka tuo eloa tukkaan ja kasvoille. Se hopeashampoo tarvii kyllä hommaamassa, jottei väri lähde kellastumaan liikaa.


En kyllä ymmärrä miten tuo toinen puoli tukasta voi näyttää noin paljon keltaisemmalta, kun toinen! Ihan joka kuvassa tuo oikean puolen hius on kellertävämpää, vaikka kuvakulma on mikä. Mutta hei, kerta siitä aiemmin puhetta oli, niin nämä kiharakuvat on otettu puhelimella! On niin kätevää peilailla itseään samalla siitä isolta näytöltä. Aika narsistista. Mutta pakko kehaista tuota suljinnopeutta, ei paljon haittaa vaikka käsi vähän täriseekin ja mimmi heiluu.
Mutta mitäs mieltä te olette, saiko tästä letistä itse siedettävän näköisen? Huomenna odottaa pikkujoulut, ja saan pukea ihananihananihanan pikkujoulumekkoni päälle! Iiik, en malta odottaa! Kivaa torstaita ja viikonlopun odotusta kaikille! <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti