perjantaina, marraskuuta 14, 2014

ARKIPÄIVÄN (PIKA)NUTTURA

Mulla on ollut tapana tehdä aina tukanpesupäivän lähestyessä (tai koittaessa...) kohtuullisen helppo pikanuttura, kun pitäisi vähänkään edustaa niin, ettei hätäponarilla tai -nutturalla yksinkertaisesti vaan kehtaa lähteä liikenteeseen. Tämä nuttura näyttää jo melkein vähän liian asialliselta joihinkin paikkoihin, ja sopisi hyvin vaikka vähän rennompaan juhlaankin kamapaukseksi! Joten olkaa hyvät, ja nauttikaa toki tästä pädillä peilin kautta kuvatusta "tutorialista".


Tätä lähdetään siis hakemaan. Periaatteella, mitä huolellisemman kampauksen haluat, sitä enemmän käytä kampaa. Mitään silottavia aineita minulla ei ole suositella, koska en niitä käytä. Pitäisi varmaan. :D Tässä apuna siis vain ja ainoastaan kampa, lakkaa ja bobbypinnejä! 


1. Ota aluksi edesta hiuksia pieni osa, ja tupeeraa niitä hiukan. 
2. Kerää sitten päälaen hiukset kevyesti ja ilmavasti takaraivolle, jonne voit kiinnittää ne parilla pinnillä. Tästäkin voi saada aikaan tutorialin.
3. Tuperaa avonainen tukka ja suihkauttele hieman lakkaa sekaan antamaan rakennetta. 


4. Kerää ensimmäinen nippu hiuksia siitä kohtaa, johon haluat nutturan asettuvan, ja tee siihen ilmava pallo. Kiinnitä parilla pinnillä. 
5. Ota seuraavat niput mahdollisimman läheltä nutturaa, ja jos paksuus ei riitä, tupeeraa lisää! Tarkoitus on saada sitä ilmaa! Kierrä niput vuorotellen nutturan ympärille, ja kiinnitä pinneillä. Jätä viimeiset hiusniput ohimoille.
6. Kierrä viimeiset hiukset ohimolta alakautta nutturan ympäri. Näin nuttura saa ryhtiä ja näyttää huolitellummalta.
Mitä enemmän tupeeraat, tai mitä paksumpi ja pidempi tukka sinulla on, sitä tuuheamman kampauksen saat aikaan. Nyt muutaman kerran jälkeen tämä alkaa jo sujua, mutta edelleen voin sanoa, ettei tämä ihan samalla periaatteella tehty nuttura ole kertaakaan näyttänyt samanlaiselta. Yleensä keskiosa on hieman oikealla, koska oikeakätisenä on hieman hankala löytää sitä oikeaa keskipistettä takaraivosta... Mutta eipä tuo ole meikäläisen menoa haitannut! 

Mutta hei, tällaisia väkerryksiä mulla on päässä sillointällöin, ja mä tykkään! Eihän sitä tässä nyt niin huomaa, mutta tää on ihan oikeasti tosi kiva! :D Asiallinen mutta rento. Tämän tekemiseen menee ehkä nippanappa 5 minuuttia, tietysti mitä huolellisempaa jälkeä haluat, sitä enemmän aikaakin tähän uppoaa. Tähän arkeen tällainen rennompi pikaversio sopii kuitenkin erittäin hyvin! :)

Niin hyvin kuin tästä saakin selvää, mitäs tykkäätte? Lähteekö testiin? 

2 kommenttia:

 1. Todellakin helppo (...nkuuloinen) ja kuitenkin asiallinen kampaus. Tupeeraus ja lakka ei muuten ole yleensä kampaustenteko"välineissäni", mutta noin pesuaedeltävään kampaukseen ne menee mainiosti, kun kuitenkin lakat pesee sitten pois!

  P.S. Ihana paita-toppi-yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma fleda ei näytä enää yhtään likaiselta tällä kampauksella, ja lakka auttaa asiaa entistä enemmän! Tupeerauksenkin saa kammattua päältäpäin sileäksi, mutta toimii esim. tässä tilanteessa paremmin kuin vaikka hiuspuuteri. Ja kiitos!:)

   Poista