maanantaina, lokakuuta 13, 2014

UNENLAATU TARKKAILUUN?

Ah, mun yksi suosikki sovelluksista puhelimeen on Azumion Sleep Time, joka on mulla satunnaisesti käytössä. Yleensä käytän kyseistä appia, kun omassa unen laadussa tuntuu olevan korjattavaa. Viimeaikoina olen nukkunut ihan kohtalaisen huonosti, ja kuten allaolevasta kaaviostakin huomaa, niin varsinkin loppuyö menee vähän niin ja näin. Onneksi kuitenkin muutaman tunnin syvän unen jakso tuosta alkuyöstä, tosin sekään ei kovin tasainen. Tämä on kuitenkin paras yö, mitä minulta viikoon löytyy tuolta arkistosta. :D 

Tosiaan, oranssi aika on hereilläoloa, tai ainakin todella kevyttä unta, eli toisinsanoen aika reipasta pyörimistä. Vihreä taas on jo ihan nukkumista, mutta kevyttä tuokin. Sininen on REM unta, ja näin ollen siis syvintä unen vaihetta. 

No mistä se puhelin tämän tietää? Aloitetaan ihan alusta. Aluksi kannattaa määritellä tietysti herätysääni, sekä herätysajan pituus. Sovelluksen voi asettaa soimaan joko tiettynä aikana, tai tietyn ajan sisällä, 1-30min välillä. Kellotauluun asetetaan viimeinen aika, jolloin on herättävä. Puhelin asetetaan sängylle tyynyn viereen, tai muuhun turvalliseen paikkaan patjalle, sovellus auki, näyttö paljalle päin. Puhelin lukee liikkeitäsi, ja näin mittaa unen laatua. Sovellus herättää sinut mahdollisimman kevyessä vaiheessa, jolloin heräät virkeämpänä, tai viimeistään määrättynä ajankohtana. 


Mä olen tykännyt tästä sovelluksesta lähinnä siksi, että tämä todellakin herättää vähän armollisemmin, kuin tavan kello. Tänäaamunakin heräsin normaaliin puhelimen herätyskelloon, ja olin aivan taju pois. Meni hyvä tovi, ennen kuin tajusin edes, että se on minun herätyskelloni, joka soi. Sovellus lisäksi aloittaa herätyskellon soittamisen hieman hiljempaa, jolloin saa peliaikaa myös siihen, ettei vieressä nukkuva herää siihen samantien. Olen onnistunut sammuttamaan kellon myös monesti niin, että Ella jatkaa unia vieressä! :) En tänään, Ella on aivan jäätävä aamuvirkku, ja nousee nanosekunnissa, kun herää. Minä en.Sovellus muuten pitää myös kirjaa viimeisistä öistäsi, ilmainen sovellus tallentaa vajaa viikon, ja maksullinen sovellus paaaljon kauemmin. Maksulllinen sovellus taas ottaa hieman tiukempaa analytiikkaa, ja kysyy sinulta aamulla miten olet nukkunut. Se myös tilastoi uniasi erilailla. Mä en kuitenkaan käytä tuota sovellusta ihan niin paljon, että olisin maksulliseen panostanut, mutta mieheni on. Hän kun muutenkin on hieman kiinnostuneempi omata hyvinvoinnistaan, kuin minä. ;) 

Tällaisilla unisilla fiiliksillä maanantaiaamuun, kalenteriin onkin kerääntynyt ihan mukavasti kaiken maailman puuhaa! Nyt siis niiden kimppuun, ihanaa viikonlalkua kaikille! :)

1 kommentti:

  1. Hui mitä kaikkea ne noihin älykännyihin keksii... Toisaalta kiva, jos tosiaan herättää sopivalla hetkellä.

    VastaaPoista