perjantaina, lokakuuta 03, 2014

PITSAPERJANTAI

Meillähän eletään perheen kesken käytännössä viljatonta elämää, koska Ella on allerginen kaikille kotimaisille viljoille. Se nyt ei toisaalta haittaa, kun se ei terveydelle ole vaaraksi, ja aika arkiseksi tämä syöminen parissa vuodessa on mennyt. Kaikki syödään samaa ruokaa kuin Ella. Ellalla tuli päiväkodinaloituksen jälkeen ongelmia myös maidon kanssa, kun kotona emme juoneet maitoa, vaan söimme vain hapanmaitotuotteita. Maidon juonti kaatoi meillä kaikki maitotuotteet, mutta Ella sietää niitä pieniä määriä. 

Nyt meillä oli siis pitkästä aikaa pitsapäivä, tai itseasiassa Ellalla ei ollut pienintäkään käsitystä mitä pitsa on käytännössä. Kaikki olisi pitänyt vedellä suoraan purkista:D Olemme tehneet tätä aiemmin joskus kaaaauan sitten, mielestäni vain kerran, miehen mielestä pariin kertaan. Sama kai se. Tämä on oikeastaan sen verran hyvä ohje, ettemme ole muuta edes kokeilleet. 


Pohjaan tarvitset: 

- 5 kananmunaa
- suolaa

Tadaa! Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. (Mä en muistanut, ja ihan hyvä tuli!) Keltuaiset vain sekoitetaan rikki. (Mä tosin vatkasin nekin tällä kertaa...) Sekoita kevyesti yhteen ja lisää suola. Levitä pellille ja paista uunissa 200 asteessa niin että pinta muuttuu kullanruskeaksi, eli noin 15-20 minuuttia. Ota uunista, levitä täytteet ja paista vielä kunnes juusto sulaa. 

Pohja ei oikeastaan maistu miltään, paistoajalla voi vaikuttaa sen rapeuteen tai pehmeyteen, mulle se on ihan se ja sama. Ne täytteethän siinä oleelliset on, varsinkin se juusto. Meikäläisen puolikkaalta löytyi tällä kertaa kunnon satsi, tonnikalaa, tomaattia, herkkusieniä, pekonia, ananasta ja juustoa. Paljon. Juustoa. Ihan kohtuullinen setti. Mä aion tänään uhrata mielenterveyteni, ja katsoa Vain Elämää! Vähän kyllä jokainen solu huutaa tyyliin EEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!, mutta yritän kovasti ignorata sen, koska Tonin(<3) päivä, ja toivottavasti ne ei tapa Apiksen biisejä samalla lailla kun viime perjantaina PMMP:n biisit, se oli aika tuskallista, vaikka vain puolella silmällä kyttäsinkin. Voi herranjumala sitä kaikkea ylimääräistä liibalaabaa siinä biisien välillä. 

Huomenna pitää riuhtaista vielä 7h työpäivä, mutta sunnuntain saa onneksi lekotella kotona perheen kanssa. Ei sillä, aivan ihanan virkistävää olla välillä ihmisten ilmoilla töissä. Ja varsinkin tutussa paikassa, jossa on tuttuja työkavereita ja suurin osa hommista hanskassa. Aivan ihanan virkistävää! Ensi viikollakin odottaa ainakin pari työpäivää vielä, toivottavasti vielä lisääkin. Olen niin innoissani! 

Nyt kuitenkin ihanaa perjantai-iltaa kaikille, hassua miten tämä elämä onkaan muuttunut niin, että on täysin tyytyväinen kotisohvaan ja telkkariohjelmaan. Vaikka kyllä musta todellakin se parkettien partaveitsikin kuoriutuu, tarvittaessa. ;) Moro! 

2 kommenttia:

  1. Toihan on vähän kuin täytetty munakas! Kotona tehty pizza on kyllä paljon parempaa kuin mikään ostopizza, vaikken varsinaisesti pizzojen perään olekaan. Sulla on ollut kunnon setti, kyllä nyt varmana jaksaa!

    VastaaPoista