maanantaina, lokakuuta 20, 2014

KULMIEN VÄRJÄYS DEPEND KULMAVÄRILLÄ

Tästä on ollut lukijoiden kanssa puhetta, joten ajattelin tehdä tutorialin kulmakarvojen värjäyksestä, idealla mitä olisin itse halunnut tietää ennen ekaa kertaa. Tässä postauksessa siis hyvin yksityiskohtainen kuvaus vähän kaikesta, joten jos kulmien värjäys epäilyttää, niin tästä vaan repimään vähän rohkeutta! :) 
MIKÄ SÄVY MINUN KANNATTAA VALITA? 

Minulla on käytössäni ruskea sävy, kun valittavissa on myös mustaruskea ja musta. Olen kokenut, että tästä paletista saa hyvän sävyvalikoiman vaikutusaikaa muuttamalla, ja minä pidänkin tätä aika pitkään saadakseni tarpeeksi tumman värin. Kutakuinkin oikea vastaus on tähän, että minkä värinen on oma hiuksesi (ennenkaikkea oma luonnollinen sävysi,) sekä mihin suuntaan haluat sitä viedä. Minulla on perus maantienharmaa-vaaleanruskea pohjaväri, ja haluan väriä viedä kohti blondia, joten ruskea on minulle oikein hyvä. 

MITÄ PAKKAUS SISÄLTÄÄ? 

Tämä oli yksi polttavimmista kysymyksistä, ennen kuin ensimmäinen paketti tuli ostettua. Joten kaikessa yksinkertaisuudessaan pakkaus sisältää: 

- Vetyperoksidin
- Väriaineen
- Kulmaharjan
- Kupin värin sekoitusta varten
- Muovitikun tarkoitukseen X
- Selkeät ohjeet värjäykseenLISÄKSI TARVITSET:

Tarvitset lisäksi vain vanulappuja ja pumpulipuikkoja, sekä halutessasi vaseliinia, jolla saat pidettyä värin poissa ei-toivotuista paikoista, eli kulmien ympäriltä. En ole ikinä kuitenkaan käyttänyt, pumpulipuikot toimivat tähän aivan tarpeeksi hyvin. 


MISTÄ ALOITAN? 

Aloita puhdistamalla kulmat öljyttömällä silmämeikinpoistoaineella, tai jollain muulla öljyttömällä puhdistusaineella. Paketin ohjeiden mukaan ensimmäisenä sekoitat 2cm värivoidetta ja 10 pisaraa vetyperoksidia. Vetyperoksidi avaa karvojen suomut, jolloin väri pääsee kunnolla imeytymään kulmiin. Ja voin kertoa, ettei ole ihan niin tarkkaa. Mun purkissa on nähty milloin minkäkinlaisia koktaileja sen enempää laskematta, ja se on ollut ihan se ja sama. Älä siis panikoi! Minä panikoin ekalla kerralla, turhaan. 

Sekoita väri hyvin, vaatii kärsivällisyyttä. Mä yritin tökkiä ekalla kerralla tuolla kovalla puikolla, mutta mä en oikeastaan ole vielä tämän kolmannenkaan paketin jälkeen ymmärtänyt, että mihin sitä oikeasti käytetään. Ehkä vanupuikkojen sijasta? Anti mennä sillä ripsiharjalla vaan, sillä on hyvä myös levittää väri kulmiin. 
Hmmm... :DMIHIN MUOTOON LEVITÄN VÄRIN? 

No,  sehän riippuu omista kulmistasi. Kulmien oikeaoppiseen muotoon on kuitenkin niin hyvä selostus Saaralla, että käykääs vilkaisemassa se täältä! Allaoleva kuva on kopioitu samaisesta postauksesta.


Kuitenkin, koska kaikenlaisia kulmia on olemassa, pyri levittämään väri mahdollisimman tarkasti koko alueelle, kulmien luonnollista linjaa mukaillen. Kulmien nyppiminen ennen värjäystä kannattaa, ja siihenkin löytyy ohjeet tuolta Saaran postauksesta. 

KULMIEN VÄRJÄYS ONE-O-ONE:Aloita siis puhtaasta kulmasta, sudi väri kulmiin ripsiharjalla, ja korjaile haluamaasi muotoon yli menneet värit pumpulipuikolla. Tähän on hyvin aikaa ilman että väri ehtii imeytyä ihoon, joten panikointi on jälleen turhaa.Anna värin vaikuttaa 5-15 minuttia haluamasi tummuuden mukaan. Ensimmäisellä kerralla kannattaa sen viiden minuutin jälkeen katsoa, miten väri imeytyy omiin kulmiin. Minulla myös kulmat, kuten hiuksenikin ottavat väriä vastaan todella huonosti, joten pidän väriä sen 15 minuuttia. Väri tummuu aika reippaasti vaikutuksen aikana, ja antaa hyvää osviittaa myös lopputuloksesta. 

Puhdista väri pois ensin kuivalla vanulapulla, ja sen jälkeen kostealla lapulla. Katso että väri on tasainen, ja jos et ole tyytyväinen lopputulokseen, lisää väriä vielä vaaleisiin kohtiin. Minä tykkään lisätä väriä myös niihin kohtiin, joissa on vähemmän karvaa, eli alku- ja loppupäihin. 

ENTÄS SE LOPPUTULOS?


Värjäyksen lopputulos on minulla aika vaalea, mutta en vielä ole uskaltanut ostaa sitä tummempaa pakettia... :D Toisille riittää kuitenkin tämä lopputulos, mutta koska kulmaväri on aika kylmän sävyinen, tykkään sutia ihan aavistuksen omaa kulmakynää sekaan juurikin niihin harvimpiin kohtiin.  Kuva yllä ilman mitään lisiä, alapuolella on lisätty hieman kulmakynää.


Alla vielä havainnollistava kuva siitä miten kuvan värisävyt muuttuu kylppäristä luonnonvaloon miten väri vaikutti omissa kulmissani. Nimenomaan noiden alku- ja loppupäiden värjäys on omassa naamavärkissäni kaikkein oleellisinta, koska niiden olemassaolo on ilman värjäystä lähinnä nimellistä. 

 

Mä itse tykkään tästä lopputuloksesta ihan tosi paljon, ja värjäilen kulmia aika tasaiseen tahtiin. Kulmien värjäys helpottaa meikkaamista todella paljon, ja tykkään tosi paljon siitä tasaisuudesta siihen väriin, jonka värjäys kulmille antaa. Ilman tuntuu, että kulmia saa työstää hamaan loppuun asti.. Myös meikkaamattoman kasvot tuntuvat ryhdikkäämmiltä värjätyillä kulmilla, ja on hieman helpompaa poistua kotoa meikittä. 

Sellaista tutorialia tähän maanantaihin, mitäs piditte? Oliko tässä tarpeeksi asiaa, vai jäikö jotain kysyttävää? Kysymyksiä voi laittaa tuohon alle kommenttiboksiin! :) ps. Tällaista äksöniä mun vieressä tapahtui tätä postausta kirjoittaessa. ;) Tilanne oli kyllä tässä ajassa jo räjähtänyt käsiin, ja nyt vieressäni on näiden lisäksi myös 5 pehmolelua, leikkipuhelin, kasa tusseja ja käyntikorttini huolellisesti väritettynä. Työpäivät ja lapsi lomalla ei ole aina toimiva kombo. :D 

4 kommenttia:

 1. Sen valkoisen tikun idea on se että sillä levitettäisiin se väri kulmiin :D itse olen todennut nuo värit todella huonoiksi. Käyn ite kauneudenhoitoalaa ja meillä on koululla ne ns ammatilaisille tarkoitetut kulmavärit. Niillä se väri oikeesti kans tarttuu ja on ihan erinlainen lopputulos :DD niitten kanssa melkeen voi olla jopa varovainen :---) mutta sun kulmat näyttää hyviltä :)

  anninylander@blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei hyvä et sulla on ammattilaisvärit käytössä, koska mulla ei ole, eikä ole pienintäkään intrestiä laittaa rahojani sellaiseen. Tähän hintaan parempi kuin hyvä - monta kertaa :D

   Poista