sunnuntaina, lokakuuta 12, 2014

ILTA YSTÄVÄLLÄ JA JOULUKALENTERIAATOKSIA

Olin tosiaan ystäväni luona perjantaina viinipullon kanssa ja samalla korkattiin glögikausi, kun nuo ihanuudet ovat saapuneet kauppoihin! Huomasin kauppareissulla myös joulukalentereiden saapumisen, mutta ne olivat minulle jo vähän liikaa. Nyt kuitenkin heräsin, että jos meinaan keksiä Ellalle jonkun kivan joulukalenteri-idean, minun aloitettava nyt, olen jo myöhässä! 

Mehän ollaan aika armottomia sokerinatseja miehen kanssa, ja ollaan kielletty sokeri myös päiväkodissa. Toki Ella sitä erittäin satunnaisesti saa, mutta haluamme, että sen käyttö on meidän hallinnassamme, eikä jokapäiväistä ja normaalia. Ihan pikkuisen loksahti leuka, kun katsoin päiväkodin välipalalistaa, keskiviikkona päiväkodissa oli voicroisantti, hedelmä ja maito. Anteeksi mitä? Tälläkö 2-vuotiaan pitäisi elää, tai niiden samassa ryhmässä olevien 1-vuotiaiden? Saati jonain kiisselipäivinä, huhhuh. Toisinaan olen erittäin kiitollinen Ellan allergioista... Mutta siis, pointtini! :D Eli tarkoituksena olisi keksiä jotain pientä kivaa joulukalenterin korvikkeeksi, koska kauppojen sokeri-lisäainekoktailit ei ihan hirveästi nappaa. Itseäni voin myrkyttää, koska olen itse vastuussa itsestäni, mutta en todellakaan voisi tehdä samaa lapselleni. Raskausaikana ruokavalio terveellistyi huomattavasti, mutta valitettavasti todellisuus kohtasi taas sen jälkeen. En todellakaan halua samaa sokerikoukkua lapselleni. :( 

Ja niin se pointti taas, huhhuh kun tää aihe kalvaa mua! Kyselisin kuitenkin, että olisiko ideoita joulukalenterin toteutukseen? :) Mietin esim. jotain tarra-juttua, koska ne on nyt tosi kovassa huudossa! Samoin kaikki prinsessa- ja eläinjutut. Onneksi tätä ideaa on vielä tovi aikaa haudutella ja suunnitella! 


Meidän perheen jokavuotiseksi perinteeksi on muodostunut myös The Joulukalenteri, joka meiltä löytyy myös DVD:ltä. Youtube on kyllä helpompi. Myös Ella sai sen katsoa viime vuonna, mutta nyt kun hän jo ymmärtää vähän enemmän, niin olen alkanut hieman epäilemään sen sopivuutta. Toisaalta, en ole mikään kukkahattutäti siinä suhteessa, etteikö lapsi saisi maailmaa nähdä, ja tuo joulukalenteri ei nyt mitenkään kovin rankkaa tavaraa ole. Ja äitin ja isin kanssahan sitä katsotaan. 

Tuossa alla on tosiaan mun tän hetkinen lemppariviini, Savia Viva. Kyseessä on vielä luomuviini, ja hinta Alkossa on alle 8,50€, eli aivan järjettömän halpaa ollakseen näin hyvää! Tämä on jäänyt "vakikäyttöön", muita viinejä ei oikein tule edes ostettua enää. Pitäisi löytää joku samantien kilpailukykyinen, kun ei halua tuhlata rahojaan huteihin, yksi hyvä kun on jo löytynyt! Oli ihan passelia tuolla glögissäkin. ;)


Kävin eilen hakemassa ystävältä lainaan Sinkkuelämää toisen tuokkarin, ja katselinkin eilen sitä jo muutaman jakson. Taidan nyt hautautua taas saman äärelle, kyllä on vaan ihana sarja! Jotenkin niin kivan siitä tekee myös puvustus, joka on jo niin mennyttä muotia, mutta silti sieltä löytyy jotain helmiä aina seasta. Juuri tuollaista kotkotusta minulla on ikävä, ja ehkä hieman kouluaikojakin. Se samat ystävät oli siinä joka päivä, ja heidän kanssa tuli vietettyä aikaa myös koulun jälkeen ja kaikki viikonloput. Nyt kaikki vanhat ystävät ovat hajonneet niin ympäri Suomen, että sama on täysin mahdotonta. Ah, tahdon muuttaa jo johonkin ihanaan omakoti- tai rivitalolähiöön, ja elää kuten Täydelllisen naiset! :D Ah, näihin muisteloihin päättäen, ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille! 

3 kommenttia:

 1. Entäs jos kalenterista löytyisi ketju (tms.) ja sitten erilaisia helmiä, joista Ella voisi tehdä itselleen kaula- / rannekorun?
  Mitä viineihin tulee, meillä (yllätys yllätys!) juodaan vain espanjalaisia ja yksi hyvä ja edullinen on Señorio de los Llanos (punainen etiketti). Sekin on alle kympin hintaluokkaa.

  VastaaPoista
 2. Oi, ihana idea, kiitos!!:) Täytyy laittaa myös tuo viini kokeiluun, tänks!:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä se sinkkuelämän puvustus tulee vielä taas muotiin :) Hyvin huomas sen että mitä 80-luvulla on ollu muodissa eli vaikka Carrie DIaries-sarjassa niin on myös just nyt pinnalla tai ainakin oli sillon ku sarja alko tulemaa :D

  VastaaPoista