lauantaina, syyskuuta 20, 2014

SISUSTUSUNELMIA

Meidän kotimme on ihan kohtuullisen projektin alla jatkuvasti, koska ihmisluonto nyt sattuu olemaan aina kehittymisenhaluinen. Toisinsanoen kun pääsen edellisestä projektista, siirryn seuraavaan. Yleensä minulla on useampikin projekti kesken samaan aikaan, koska yksinkertaisesti idean saatuani en vaan malta olla toteuttamatta sitä heti. Nämä projekti-ideat vaan sattuvat yleensä tulemaan kesken siivousprojektin, ja sen tietää mitä siitä sen jälkeen tulee. 

Olen tullut siihen tulokseen sisustustaitojeni kanssa, että tarvitsen ehdottomasti sisustussuunnittelijaa. Olen itsekin sellaiseksi aina halunnut, ja väitän tietäväni tyylistäni ja himoistani edes jotain, mutta silti en luota itseeni. Tahdon niin paljon eri asioita, ja pidän monta asiaa kauniina, etten usko saavani siitä harmonista kokonaisuutta ilman ulkopuolista silmää. Nyt vuokralla asuessa tätä ongelmaa ei vielä ole, koska seinät ja lattiat ovat sattumalta päätetty puolestamme, enkä pääse noista koivun värisistä listoista vaikka haluaisin. Oman asunnon osto on toki haaveissa, mutta se nyt ei vain ole taloudellisesti mahdollista, kun mies opiskelee. Vuoden päästä tilanne voi olla jo aivan toinen, joten odotan nyt vain kärsivällisesti. 

Pinterest -tauluni kokoaa ongelmani täydellisesti. Alla pari esimerkkiä, joista rakastan molempia. Toinen on niin ihanan kodikas ja pehmeän näköinen, että tekee mieli vain kaatua tuonne sekaan. Toisessa taas rakastan yksinkertaisia linjoja, tyhjiä pintoja ja jotain pientä ekstraa karttaseinän muodossa. Jotenkin en vaan osaa kuvitella näitä yhtenäiseen sisustukseen. 


Meiltä löytyy ihan kohtuullisesti IKEA-roinaa, kuten varmaan jokaisen nuoren parin kodista. Uusimme tytärtämme odottaessa suurimman osan huonekaluistamme, koska epäilimme, että sen jälkeen meillä ei ole siihen mahdollisuutta. No, olimme oikeassa. :D Vasta muuton jälkeen, kun Ella täytti vuoden, olemme pystyneet jatkamaan huonakalujen uusimista. Edelleen on pysytelty aika yksinkertaisella (=halvalla) linjalla, mutta IKEAstakin saattaa löytyä sellaisia huonekaluja joista joku tykkää! Niin, äläpä, minä melkeinpä rakastan Expedit-sarjaa, ja kirous sille, joka sen päätti poistaa valikoimista. Meiltä niitä löytyy ihan muutama, ja uusi korjaava Kallax-sarja ei todellakaan miellytä silmääni samalla tavalla. 

Pidän ikearoinassa niiden linjakkuudesta, ja siitä yksinkertaisuudesta. Suurin intohimoni oli kirjahylly, jonka en todellakaan halunnut olevan kirjahylly. Olen ehkä saanut traumoja kaiken maailman vitriineistä ja ysäriviritelmistä, olihan minullakin sellaiset opiskelija-aikoina. Isovanhempieni luota taas löytyy koko olohuoneen yhden seinän peittävä kirjavarasto, jollaisen voisin ottaakin, jos tahtoisin hamstrata niin paljon kirjoja. Olen yrittänyt monta kertaa laskea niitä, mahdoton tehtävä. Niitä on tuhansia. Joku pieni, sievä, mahdollisimman ei-kirjahyllymainen, johon mahtuu mapit. Expeditin 2x4 hyllykön löydettyäni, en muuhun enää taipunut, saisin silti sen hyllytason valokuville ja kynttilöille. 

Kuva

Tämä ikea-hack tuli vastaan missäs muualla kuin Pinterestissä, ja idea on mahtava! Kirjahyllymme saisi ehdottomasti saman kuorrutuksen, jos se ei olisi jo unelmieni kirjahylly. Tyyli miellyttää: rustiikki on super-in, mutta onko se jo ohi, kun minä ehdin vasarani kanssa sinne asti? Tässä vanhassa kodissa en ota niin isoja riskejä, että mahdolliseen uuteen kotiin unelmieni kirjahylly ei rempan jälkeen enää passaisikaan. Tuttu tunne? 


Tätä kuvaa saatan rakastaa. Kodikasta, mutta silti vähän sitä blingiä, jota arkeenkin kaipaan. Vaikka tämä onkin kunnon kiiltokuva-koti, niin kyllä mä aion vielä vastaavan joskus omistaa. ;) Mies varmaan viskoisi noita sohvatyynyjä tasaisin välein hittoon tuosta sohvalta saatesanoin eihän tänne mahdu edes istumaan. Voin nähdä jo sieluni silmin! :D Mutta tässäkin kuvassa piilee edelleen ongelma: mihin mä laitan mun rakkaan kirjahyllyni? 

2 kommenttia:

  1. Ton tokavikan kuvan hyllykön sais muuten luotua melko helposti valkoisesta hyllyköstä dc-fixin avulla... Ei tartteis lautaa ja nauloja lähteä hankkimaan!

    VastaaPoista