torstaina, syyskuuta 18, 2014

PROJEKTI HIUKSET

Koska hiukset ovat naisen kruunu, ja vaikka ei todellakaan ole väärin vaikkei niitä olisi lainkaan, ajattelin aloittaa niistä. Minulle ne ovat nimittäin yksi oleellisimmista asioista arjessani. En todellakaan ole niitä, jotka vetävät päähänsä "Bad hair day" -pipon ja marssi ulos, vaan pyöräytän vähintään hätänutturan päälaelle. Saatan toki suunnitella hiukset pipon ympärille, mutta se on jo ihan toinen juttu. 

Kipeänä kun sitä keksii vähän kaikennäköistä. Esimerkiksi pari päivää sitten keksin, että olen nyt katsellut tarpeeksi kauan näitä kuivia latvojani, kaivoin sakset esiin ja leikkasin tukasta noin 10cm tuhoutunutta latvaa pois. Ongelma ratkaistu. Se meni jo aika rutiinilla, ei nimittäin todellakaan ole ensimmäinen kerta, kun leikkaan itse hiuksiani. Taisin aloittaa joskus seiskaluokan paikkeilla, kun leikkasin puoleen selkään ulottuvasta tukastani puolet polkkatukaksi. Voitte vaan kuvitella, koulukuvassa on todisteet. Sen jälkeen hiukseni ovat lyhentyneet oman käden kautta useita, useita kertoja, ihan 2cm poikatukaksi asti. Nyt onneksi ollaan jo voiton puolella, ja voin taas iloisena sanoa, että lyhyttukkaiset aikani ovat tipotiessään, eikä paluuta näy. 

Tässä kuitenkin hiukseni heinäkuulta, kun olin laittautumassa kaasoksi ystäväni häihin. Hiukset olivat ihanan pitkät, mutta todella huonossa kunnossa.. Varsinkin latvat olivat aivan järkyttävät kuivat heinäpellot, jotka sojottivat joka suuntaan jos en uittanut niitä öljypullossa aamuin illoin.Kun taas sitten kyllästyin siihen öljypullossa uittamiseen, otin sakset käteen ja leikkasin. Urpona leikkasin kuitenkin koko päivän nutturalla ollutta tukkaa, ja aamulla saikin sitten vähän tasoitella latvoja uudemman kerran. :D Tarkoituksenani oli leikata vain muutama sentti, ehdottoman kuivat pois, mutta kun aloitin leikkaamisen, niin se hius vaan lyheni ja lyheni, kun piti saada se vielä tasaiseksikin. Voin kertoa että ei mikään helpoin homma kiharalle tukalle, en kadehdi enää yhtään luonnonkiharaa.. Pitkän hiuksen leikkaaminen on yllättävän hankalaa, kun ei meinaa kädet riittää. Ehkä siksi ihmiset käy kampaajalla? ;)Kuten kuvasta huomaa, mulla on aika paljon myös katkelleita hiuksia. Pitäisi varmaan vihdoin ja viimein sijoittaa siihen Tangle Teaseriin, onko jollai kokemusta, auttaako? Nyt leikkauksen jälkeen olen kuitenkin ihan supertyytyväinen! Hiukset tuntuvat pehmeiltä ja ihanan kevyiltä, kuten aina leikkauksen jälkeen. Hiukset myös kuivuvat noin nanosekunnissa edelliseen verrattuna. :D En malta odottaa viikonloppua, jolloin pääsen kihartamaan hiukset ystävän rapukekkereille, kuinkahan lyhyiltä nämä sitten näyttävät! Ja olen siitä jopa innoissani!

Tuon pitkän tukkani kanssa ajattelin aina, että haluan vieläkin pidemmät hiukset. Varsinkin Mungoannan kuontaloa seuratessa iskee tasaisin välein tukkakateus, mutta nyt tämä pituus ei jotenkin haittaa yhtään. Hiukseni kasvavat yleensä kohtuullisen nopeasti, ja ovat aivan järjettömän paksut, joten mikään hiirenhäntä ei todellakaan roiku päässä vaikka pituutta lähtikin. Ehkä tämä pehmeys ja terveet ja sileät latvat helpottavat tuskaa? Kiitos vaan hiusnaamioprojektilleni. Lupaan, etten enää ikinä värjää hiuksiani kotona, voin siitä aiheesta jatkaa jonkun toisen kerran...

Eniveis, kampausvinkkejä on tulossa aivan varmasti, niitä olen väsäillyt koko pienen ikäni ja tykkään kokeilla kaikkia uusia netistä löytyviä kampauksia säännöllisin väliajoin. Jostain syystä kaikkia kivoja juttuja tulee kokeiltua vaan arkena, ja sitten juhlimaan tulee kuitenkin vaan kiharrettua hiukset. Ihanan tylsää, ja niin luotettavaa! Joten amatöörin vinkkejä amatööreille luvassa, stay tuned! :) 

3 kommenttia:

 1. Toinen kotisaksija ilmoittautuu! Mun ongelma on otsis. Ensin leikkaan sellaisen, sitten kasvatan sen pois ja sitten haluan taas otsiksen... Mutta, jään seurailemaan kivan oloista blogiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, vähän sama ongelma! :D Minä myös leikkaan tasaisin välein otsatukan, ja olenkin jo muutaman kerran katsonut peiliin sakset mielessäni.. Mutta vielä toistaiseksi ei ainakaan ole niiden aika. :) Ja kiitos, tervetuloa vaan seuraamaan! :)

   Poista
  2. Otsatukan saksija ilmoittautuu täälläkin! Nyt on menossa kasvatusvaihe, ja joudun laittamaan etuhaituvat pinneillä sivuille. Pinnit katkovat mun hiukset (kun revin ne yleensä pois "avaamatta"), mikä taas tekee tyhjäksi tangle teezerin käytön, mutta se on kyllä ihana ja hiuksista tulee supersileät, kun sitä käyttää!
   -Petu

   Poista