perjantaina, syyskuuta 19, 2014

IHONHOIDON KULMAKIVET

Minun ihoni on aivan järkyttävä soppa, johon ei oikein mikään tunnu auttavan. Olen nuorena painiskellut iho-ongelmien kanssa oikein olan takaa useiden antibiootti- ja lääkekuurien saattelemana, saati mitä kaikkea mäskiä tähän naamaan onkaan tullut työnnettyä. Myöhemmin syyksi selvisi jotain todella hämmentävää: maito. Maidottoman kauteni aikana iho on ollut parhaimmillaan, mutta entäs sitten kun juustohimo vie vallan ja iho räjähtää jälleen? Olen löytänyt muutaman suosikkituotteen, joita on vaihdeltava säännöllisin väliajoin, jotta iho pysyisi edes jotenkuten kuosissa. Olen jo aika hyvä lukemaan sitä, mitä ihoni kaipaa, ihan jo vaikka kosteusvoiteesta lähtien.

Pahoittelen jo valmiiksi, vaikka jo varoitinkin että olen kova analysoimaan.. Tykitän tähän postaukseen nimittäin kaiken analysointini ihostani, sen hoidosta ja kunnosta. :D 


Tällä hetkellä minulla on käytössä kaksi kosteusvoidetta, ja kolmas läträttävänä kaulan ja decolteen alueelle. Kasvoille päätyvät ovat molemmat luonnonkosmettiikkaa, herkälle ja kuivalle iholle, ja kaulalle päätyvät yleensä sitä mitä kaapista löytyy, yleensä jotain halpaa. :D Kasvojen iho tosiaan kertoo aika hyvin, mitä se kaipaa käyttöönsä. Yleensä ihan sillä fiiliksellä, että kun toinen ei tunnu enää riittävän, on aika vaihtaa tyrkympään tavaraan, ja sama toisinpäin.


Tyrkympi näistä on Mádaran Deep Moisture Cream. Tuote on tosiaan kuivalle ja herkälle iholle, ja mä olen kyllä tykännyt ihan hullun lailla. Tämä kosteuttaa tarpeeksi kuivimpanakin talvipäivänä, ja on mahtavaa, että tämä on vielä luonnonkosmetiikkaa! Ei tarvitse kamalaa kemikaalikoktailia vedellä naamalle heti ensimmäisenä pesun jälkeen, vaikka nyt pesuaineetkin sattuu olemaan juuri niitä. Tuotteen koostumus oli rakkautta ensi kosketuksella, ja jäin koukkuun jos testipakettiin. Josta tulikin mieleeni, että sain aivan järjettömän hyvää palvelua Karisman Life -myymälästä, ja kävin tuotteen hakemassa sieltä vaikka sokkarillakin oli halvempaa. Hyvä asiakaspalvelu on ihan parasta!

Ja niin mitä siis olinkaan sanomassa... :D No, tämä tuote on tosiaan todella kosteuttava, siis aivan todella todella kosteuttava, ja imeytyy kyllä mun ihoon kuin sieneen. Ainoa "huono" puoli tässä on, että tämä ihan todellakin imeytyy naamavärkkiin nanosekunnissa, ja mun kasvot tarvitsevat tätä kolme pumppausta, että ehdin levittää sen koko kasvoille. Ja ne kolme pumppausta riittävät todellakin vain kasvoille. Yleensä tämä on kuitenkin mulla vain harvakseltaan käytössä, koska tämä on jokapäiväiseen käyttöön vähän liian tujua. Todella hyvä hätäapu kuitenkin, en luopuisi mistään hinnasta! 

Peilikaapin kevyempi, ja päivittäin käytössä oleva kosteusvoide on Estelle & Thild face cream sensitive, herkälle iholle siis tämäkin. Tämä on mulla yleensä mukana myös treenikassissa, koska keveytensä vuoksi tuote on todella riittoisa. Välillä tämä ei vain tunnu riittävä mun todella kuivalle iholleni, ja jos Mádaran puteli ei ole hollilla, niin turvaudun pariin kerrokseen kosteusvoidetta. Aika hullua, eikö? Muuten voide on ihanan kevyt ja korostan: todella riittoisa, yksi syvä painallus levittyy koko kasvoille ja kaulaan sekä decolteelle, ja sitten pyörittelet loput vielä olkapäillekin. Ja silti tuote on ihanan kosteuttava!

Mä olen muuten aina ihmetellyt mun kasvoja, ja mulla on mitä oudoimpia rituaaleja kasvojenhoidon kanssa. Olen koko nuoruuteni käyttänyt myös sekaihon tuotteita, mikä on ehdottomasti ollut virhe minun kohdallani. Vaikka sekaisin mun iho todella onkin. Mun ihon kuivimmat alueet on posket ja otsa. Mulla on itseasiassa tällä hetkellä sellainen kuiva kohta tuossa kulmakarvojen välissä, nice. Otsa on itseasiassa todella vaikea paikka mun kasvoissa, ja se vaatisi oikeastaan aina tuon tyrkymmän voiteen. Se ei todellakaan ime mitään valtavaa määrää voiteita, mutta tarvii silti kosteutusta.

Posket taas ovat aivan eri luokkaa. Ja puhun nimenomaan noista poskipäiden ja leukaluun välisistä alueista, en tuosta nenäpielestä. Se on jo ihan eri juttu, huoh. Mutta tuo posken alue vetäisi taas rasvaa kuin rasvaa litratolkulla! Siihen myös syntyy mulla eniten näppyjä, joten ehkä mulla ei sittenkään ole oikea mäski käytössä. Argggh! Näissä tuotteissa on kuitenkin ollut tähänastisista kivoimmat koostumukset, koska mitään geelijuttuja mä en todellakaan käytä, hyi elämä. Niiden jälkeen tuntuu, että naaman saa pestä uudelleen, kun se jää niin tahmaiseksi.Luotto-kasvoveteni taas on Nivean perus jokapaikasta löytyvä Refresing toner normaalille iholle. Tämä tuote on ollut käytössäni vuosikaudet, ja joskus se riittää kasvojen puhdistukseen jopa sellaisenaan. Raskausaikana tämä piti yksinään naamavärkkini kunnossa, jo ilman kosteusvoiteitakin! Olen kuitenkin jo pidemmän aikaa haaveillut tämänkin vaihtoa luonnonkosmetiikkaan, mutta helppouden ja naamavärkkini vuoksi en ole sitä vielä tehnyt. Suosituksia otetaan vastaan!Sellaiset tuotteet löytyy mun päivittäisestä käytöstä. Mutta hei, millä mä sitten oikein pesen mun kasvot? Saatatte järkyttyä jos mä kerron.. Tällä hetkellä en nimittäin millään muulla, kuin pesusienen sillä karhealla puolella, ja tuolla kasvovedellä. :D Olen jo pidempään pähkäillyt, että hankin tässä ihan kohta jonkun pesu-kuorinta -kombon, tai esimerkiksi suihkuhyllystä loppumaan päässeen mineraalisuolan, mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Tahtoisin etsiä tähänkin tarkoitukseen luonnonkosmetiikkaa (muutakin kun tuota mineraalisuolaa), mutta en viitsisi ostaa jokaista putelia ihan vaan testattavaksi.

Pakko muuten tähän loppuun vielä ihmetellä erilaisia kosteusvoiteen levitystapoja. (Joo näitä mä mietin mun päivissäni!) Mä olen nimittäin aina levittänyt mun kasvoille kosteusvoiteet yhdellä sormella. Tarkennan, oikean käden keskisormella, aina. Järkytyin, kun kerran näin erään ystäväni läträävän sitä voidetta kaksin käsin naamaansa pyöritellen koko naamaa minkä ehti! Mulla oli tuolloin vielä näitä bakteerikammo-ajatuksia, kunnes kokeilin itsekin. Ok, vähän hassua, ja vähän ehkä epähygieenistä, mutta hei, vähänkö nopeampaa! :D Nyt olen siirtynyt tähän taktiikkaan, ja tuntuu hassulta edes ajatella että jaksaisin vielä läträillä yhdellä sormella koko naamaa. Joka kerta, kun kosteusvoidetta levitän, mietin tätä asiaa. Kyllä, joka kerta. :D Siinä ehkä yksi omituisimmista tavoistani, löytyykö sieltä ruudun takaa kohtalontovereita?


Mutta hei, niitä suosituksia varsinkin luonnonkosmetiikan puolelta otetaan vastaan! Etsinnässtä ainakin kasvovesi ja pesuaine, ja ilmeisesti myös kosteusvoide. :D Mitkä on teidän luottotuotteet? :) 

2 kommenttia:

  1. Mulla käytössä on Garnierin pieni puteli (kosteusvoide), en sen tarkemmin nimeä muista. Mulla on muuten myös kuiva kohta kulmakarvojen välissä, toinen oikeassa suupielessä (?). Ja heti piti alkaa miettiä, kuin mä sitten sitä voidetta laitan... No, oikean käden etu- ja keskisormella!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen ostamaan ihan perus kasvojenpesuaineen, ei kannata kuoria kun pari kertaa viikossa! Livboxista tuli kerran lumene labin (apteekista) suojaava yövoide kuivalle iholle, ja se on ihan mieletön! Voide on superkevyttä, mutta kosteuttaa älyttömän hyvin. Lisäks se pieni purkki kesti yllättävän pitkään, suosittelen vaikkei luonnonkosmetiikkaa olenkaan. Vaikutti hyvin luonnolliselta (vaikken aiheesta mitää tiedä). Levitys oikean käden 3-4 sormella �� -p

    VastaaPoista